SADNICE U PONUDI

ZA VISINU I STANJE SADNICA POZVATI  ILI KONTAKTIRATI PREKO KONTAKT FORMULARA:
       063-78-30-444 ; 063-16-77-147

-Sadnice šaljemo brzom poštom na Vašoj adresi. 

 Japanska jabuka KAKI ( Diospyros kaki)
Sorta Vanilija
Kaki naraste 5-10 m, listopadno je drvo, dugovečno  Voli sunčana mesta zaštićena od vetra.  Veoma je sladak, bogat vitaminom A. Jede se kada potpuno sazri i omekša kao maslac (kada ugnjili slično kao mušmula) . Sazreva u jesen, a bere se nakon prvih mrazeva.
Cena: 1000 din.

Goji (Lycium barbarum) 

Goji moze narasti od 1 do 3 metra u visinu. Podnosi visoke temperature leti kao i hladne zime sa velikim minusom. Bobice zru od jula do oktobra. Susene su slatke mada se mogu jesti i sirove. Od njih možemo praviti  sok ili čaj. U Kineskoj medicini za čajeve upotrebljavaju lišće i koru Goji stabljike.  Goji jako lepo izgleda i kao ukrasna biljka u vrtu. U toku jedne godine žbun moze i da se utrostruči. 
Cena: 150 din.

     

Samooplodni Kiwi Actinida arguta 'Issai'.

Kiwi arguta za koju još koriste i naziv mini kivi, je biljka koja izdržava i do -34 ° C Osnovna razlika na običan kivi je sitniji plod, bez dlačica, koj nije potrebno guliti pre konzumiranja. Plod je  sladak i vrlo ukusan. Plodovi se beru tokom oktobra i početkom novembra. Arguta je, kao i ostale biljke iz porodice Actinidiaceae, vrlo snažnog i bujnog rasta, izbojci u jednoj godini mogu izrasti i do 4-5 metara. Poželjno je da već pre sadnje postoji neka potpora na koju će se vezati budući porast. Kao najpraktičniji se pokazao uzgoj na pergolama. Cena: 500 din. 


Magnolija soulangeana - Aleksandrina

Izuzetno lepa i bogato cvetajuca magnolija. Cveta veoma rano, krajem marta. Cvetovi su krupni i beli, u podnozju se prelivaju u nezno ruzicastu boju. Raste u visinu preko 3m.
Cena: 400 - 600 din.Magnolija (ljubičasta)  Ova vrsta magnolije dostiže visininu i do 3-4m. Cvetovi su  dekorativni, ljubičasto crvene boje sa spoljašne strane dok su sa unutrašnje beli. Cvetovi  se otvaraju krajem marta i početkom aprila meseca pre samog listanja biljke. Upravo u ovom periodu magnolija izgleda najlepše.

Cena 600 din.

Aronija (Aronia Melanocarpa)

Biljka aronija je bobičasto voće, Odlično podnosi hladnu zimu i mraz, čak i minus 45 stepeni.   , aronija je izuzetno zdrava i od svih namirnica najbogatija je antioksidansima koji uništavaju opasne slobodne radikale.
Cena: 150 din.

Lonicera Kamcatika(Sibirska borovnica) 

Sibirska borovnica ili lonicera kamčatika je nova voćna vrsta, bogata antioksidansima, vitaminima i gvozdjem. Grm je listopadan, plod je plave boje, izuzetne arome, dužina ploda je oko 2-3 cm dozreva rano, već pocetkom maja, pre ostalog voća na našem podneblju. Sibirska borovnica je izuzetno otporna na niske temperature do -45° C. Za razliku od američke borovnice ne zahteva jako kiselo tlo.
Sadnice u saksijama i kontejnerima se mogu saditi preko cele godine.  Cena: 400 din.


Poncirus trifoliata - Baštenski limun 

potiče iz Kine. Od ostalih citrusa ga posebno izdvaja izdržljivost na niske temperature. Ta izdržljivost se kreće do čak -30C . Dostiže visinu do 3-4m. Plodovi poncirusa su jestivi, blago gorki ali osvježavajući.  Cveta početkom aprila, a plod sazreva krajem novembra. Kao i ostalim citrusima, pogoduje mu dosta sunca. Traži kiselije zemljište. Kao što je već rečeno, znatno je otporan na hladnoću pa ga stoga preko zime i ne moramo unositi, već tokom cele zime može ostati napolju. Cena: 300 din.

Lokvanj 

 je vodena biljka omiljena za gajenje u jezerima i drugim vodenim površinama. Raste u mirnim, stajaćim vodama. Lokvanj je višegodišnja, zimootporna biljka. Tokom zime izgubi listove, a u proleće ponovo olista. Cveta od maja do oktobra. Cvetovi se ujutru otvaraju, a uveče zatvaraju.  

U ponudi imamo Crveni, Žuti , Roze , Beli lokvanj i ostale barske biljke .  Cena: 500 din.

Kelreuterija sadnice (Koelreuteria paniculata)

  Medonosno drvo cveta  od jula do augusta. Koelreuterija se jako dobro pokazala kao ukrasna vrsta, dobro podnosi gradske uslove, nema dubok koren, veoma je otporna na štetočine i bolesti.  Drvo listopadno, do 15 m visoko (u kulturi 5-8m), široke, okruglaste i prozračne krošnje.
Cena: 400 din.

Winter jasmin - Lonicera fragrantissima 

 lonicera fragrantissima odlikuje cvetanje u ranu zimu i opojan miris. Pri povoljnim vremenskim uslovima pcelama daje dosta nektara i polena. Spada u dobre medonosne biljke. . Cvetovi dugački oko 1,5 cm mogu da budu žućkaste i mlečno bele boje a na biljci ostaju između decembra i marta. Na leto od cvetova nastaju crveni plodovi. Ovaj žbun može da bude zimzelen ukoliko se nalazi na naročito pogodnom mestu ili u područjima sa blažom klimom, što znači da mu lišće ne opada sve do kasne zime. lonicera fragrantissima može da naraste do dva metra visine tako da se odlično uklapa i u male bašte.
Cena: 300 din.

Erika (Erica carnea)

Sadnice su iz nase lične proizvodnje. U ponudi roze i bela erika. ( erica carnea kramer's red i Erica carnea isabell)
Erica se sadi u basti, ne mrzne. Raste kao manji žbun od 10 do 30 cm. Erika sa cvetanjem(u zavisnosti od godine)počinje u novembru-decembru i cveta do maja meseca, a njeni cvetovi ne izmrzavaju ni pod snegom.
Cena: 300 din. Ruska maslina (Dafina) Listopadno manje drvo,cvetovi su veoma mirišljavi i medonosni (iz njih se dobija ulje koje se koristi u parfimeriji) Plod je izdužena do 2cm duga i 5-6mm široka mesnata koštunica. Mesnati deo je brašnjav, slatkastog ukusa. Sazreva krajem avgusta i u  septembru. Dobro raste na peskovitim i suvim zemljištima. Otporna je prema suši i dobro podnosi niske temperature. Cena: 300 din Vučji ( Pasji) trn - Hippopae Rhamnoides  je razgranati listopadni grm ili manje drvo visine 1-6m.Grane su uglaste i završavaju se jakim trnom. . Plod je narandžasta ili svetložuta(sa mrkim pegicama) okruglasta ili jajasta,  koštunica veličine graška, malo mesnata i kiselkastog ukusa, vitaminozna i jestiva. Sazreva krajem septembra i početkom oktobra, a ostaje na granama preko zime. Najviše mu odgovaraju laka peskovita sveza i vlažna zemljista, ali uspešno se razvija i na različitim drugim zemljištima jer je skromnih zahteva.Otporan na sušu i niske temperature. Cena:  300 din.Crna malina ( black jevel)

Sadnice crne maline  sorta black jevel ( Crni dragulj)
Otporna,   bujno raste lastari mogu narasti od 2 do 3m. Uzgoj po sistemu gajenja kupine, tj plodonosi na prošlogodišnjem izboju. Veoma je ukusna i aromaticna.
U odnosu na ostalo bobičasto voće, ima izuzetno visok nivo fenolnih spojeva, te autocijanina koji su antioksidansi i pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Bogata je i elaginskom kiselinom, koja pomaže u borbi protiv raka, virusa i bakterija. Cena: 200 din.
Tamarix listopadni šiboliki grm ili manje drvo 3-5m visine sa dubokim korenom. Voli sunčane i zašticene položaje.Nije izbirljiv u pogledu kvaliteta zemljišta. Dobro podnosi slana zemljišta, sušu i niske temperature. Vreme cvetanja april-maj. Cena:

Dojcija (Deutzia 'Monzia') Žbunasta biljka. Cveta tokom maja meseca. Voli sunčane polozaje. Veoma tolerantna biljka na sve vrste zemljišta kao i na orezivanje. Dobro podnosi sušu. Sadi se pojedinačno, u grupama ili u živim ogradama. Cena:

Akebija ( Akebia quinata ) Listopadna penjacica, dužine do 10m.   Cveta početkom proleća.   Plod je dužine do 10cm. svetloljubicaste boje. Dozreva septembar-oktobar. Nije zahtevna po pitanju zemljišta. Važno je da je zemljište dobro drenirano.  Dobro podnosi sunčane položaje, ali i senovite.  Otporna je na niske temperature, a u područjima sa blagom zimom ponaša se kao zimzelena biljka. Samo mlade biljke je potrebno zaštititi od izmrzavanja. Biljka je jestiva, od mladica se može praviti salata, a listovi se suše za čaj. Ima jestive plodove koji su veoma dekorativni, slatki su ali prilično neukusni. Pogodna je za sve vrste vertikalnog ozelenjavanja .Cena 300 din.


Wisteria je penjačica od koje se može formirati niže drvo sa gustom krošnjom ili se može jednostavno pustiti da raste kao i svaka puzavica. Visteriju krase brojne, grozdaste cvasti koje podsećaju na cvet bagrema. Cveta obilno tokom maja i juna meseca. 


Cena 200 din -  400 din. 

  Tetradium daniellii Evodija   Cvetovi evodije su beli, prijatnog mirisa i nakupljneni su u grozd.   Ako želite da u svom dvorištu imate evodiju, znajte da nije mnogo zahtevna i da se prilagođava svim podlogama. Spada u šumsko i ukrasno drveće, i veoma je otporna na uslove koji vladaju u gradu, poput zagađenog vazduha.

Pošto joj period cvetanja traje mesec dana, i pošto je veoma bogata polenom, evodija spada u medonosne biljke. Sa samo jednog hektara zasađene evodije, pčele prikupe oko 500 kilograma meda. Med dobijen od evodije ima specifičan ukus intenzivne arome. Cena: 50din, 100din, 150din. - 200din. 

Berberis je listopadni, 0.5 - 1m visoki, gusto razgranati grm, prečnika krune oko 1m. U pogledu kvaliteta zemljišta nije izbirljiva biljka. Dosta dobro podnosi niske temperature. Ne zahteva posebnu negu, a otporna je na različite biljne bolesti. Redovnim orezivanjem moze se postici veoma kompaktna i neprohodna ograda različite visine i širine. Cena :


Zimski zuti jasmin (Jasminum nudiflorum) 

 Zimski jasmin (Jasminum nudiflorum) je biljka koja bogato cveta u periodu od januara do marta meseca i daje cvetove žute boje. Ova biljka prilično je otporna na bolesti i štetočine, a dodatna prednost je da nije zahtevna kad je u pitanju kvalitet zemljišta. Zimski jasmin je grm koji može da naraste visine do 3 metra. Najčešće se može videti da ima visinu oko 1,5 m jer se grane povijaju pod svojom težinom. Veće visine može dostići ako se pusti da raste kao penjačica uz neku podlogu. U nekim situacijama cvetanje će početi već krajem novembra, međutim to se najčešće događa u januaru. Zimski jasmin voli osunčana mesta, ali uspeva i na polusenovitim. Dosta brzo raste. Cena: 300 din.

 


  


Merala (Amelanchier canadensis) 

 Merala je dekorativna voćna vrsta poreklom iz Severne Amerike i Kanade. Raste od 2-5m kao drvo ili žbun (u zavisnosti od formiranja) . Cveta krajem marta belim cvetovima, s jeseni list dobija bakarnocrvenu boju. Plodovi su slični Američkoj borovnici i veoma su prijatnog slatkog ukusa . Vrlo otporna, nije osetljiva na klimatske uslove  mraz, sunce, vetar i nije zahtevna po pitanju zemljišta. Voli vlagu i sunce. Plod je poznat po svojim visokim sadržajem gvoždja. Bobice se jedu sveže ili suve.

 Cena: 600 - 800 din.